Welkom in de bollenstreek Bloeiend Zijpe!

 

Wist u dat het grootste aaneengesloten bloembollengebied van de wereld in de Kop van Noord-Holland ligt? Waar vindt u nog een prachtig, met bloembollenvelden gekleurd uitzicht met de duinen als horizon?

 

Stichting Bloeiend Zijpe is een 100% vrijwilligersorganisatie en zet zich met behulp van meer dan 200 vrijwilligers in om polder Zijpe als mooiste bollenstreek van Nederland op de kaart te zetten en iedereen hiermee op een laagdrempelige, pure manier mee kennis te laten maken. 

 

Het voorjaarsevenement Bloeiend Zijpe heeft één doel en dat is een ieder - van heel dichtbij - laten genieten van de kleurenpracht en de fleurige bloembollenvelden in polder Zijpe in de Kop van Noord-Holland. En dit allemaal voor lage prijzen!


Bloeiend Zijpe onderscheidt zich door activiteiten te organiseren echt midden in de fleurige en kleurrijke bloembollenvelden.

 

Een overzicht van het Bloeiend Zijpe evenement van 10 april t/m 10 mei 2015 vindt u in onderstaande tabel. Voor meer informatie per activiteit klikt op de afzonderlijke buttons aan de linkerzijde. 

 

Activiteiten Bloeiend Zijpe

datum

Kunstexpositie

dagelijks (t/m zondag 3 mei 2015)

Vliegen boven Bloeiend Zijpe

dagelijks

 

Bloembollen Boemel (geschikt voor minder validen en ouderen)

dagelijks (t/m zondag 10 mei 2015!)

Foto wedstrijd

dagelijks (t/m zondag 10 mei 2015!)

 

Gedichten wedstrijd

dagelijks (t/m zondag 10 mei 2015!)

Bustours o.l.v. gids

dagelijks (t/m zondag 10 mei 2015!)

Kijkje achter de schermen

elke donderdag (t/m 10 mei 2015)

Schilderworkshop kinderen

zaterdag 18 april 2015 (Let op! Datum is aangepast.)

Schilderworkshop volwassenen

zondag 19 april 2015 (Let op! Datum is aangepast!)

Fietsroute (met etappes dwars over de fleurige velden!

zondag 26 april 2015 *

Wandeltocht (kriskras over de bloeiende bollenvelden!)

zondag 3 mei 2015 *

 

 

* Afhankelijk van de bloeistand wordt de echte datum nader bepaald.  Dit wordt 10 april 2015 bekend gemaakt. Pas dan is in te schatten wanneer de meeste tulpen, narcissen, hyacinten zullen bloeien.  Het kan een week eerder plaatsvinden bij een extreem vroeg voorjaar of een week later bij een extreem laat voorjaar. De natuur en het weer bepalen dus de definitieve datum!

 

Houdt meerdere data vrij in uw agenda! Het bestuur van Bloeiend Zijpe wil u door zoveel mogelijk bloeiende tulpenvelden laten fietsen en wandelen. Vandaar dit  "It giet oan - principe!"

 

Laat hier uw e-mailadres achter en u ontvangt van ons de definitieve datum, zodra die bekend gemaakt  op 10 april 2015: