Gedichtenwedstrijd

 

De Gedichtenwedstrijd van Bloeiend Zijpe mag zich verheugen in een groeiende belangstelling. De deelname neemt elk jaar weer toe.

Er waren het afgelopen jaar maar liefst 58 inzendingen! 

 

De gedichtenwedstrijd van 2017

 

Alle dichters van Nederland (professioneel of amateur) kunnen meedoen aan de Gedichtenwedstrijd van 2017. Het thema is: De historie van de bloembol.

Wie maakt het mooiste gedicht rond dit uitdagende thema. Daarin kan worden teruggegaan naar oorsprong van de tulp in de Himalaya, de ontwikkeling en ontdekking van de andere bolgewassen, de groei van de publieke belangstelling, wat de bloembol voor ons land heeft betekend (en nog doet), hoe de bloembol zelf zijn afkomst ziet, of……    Het onderwerp kan zo breed als mogelijk poëtisch worden beschreven, maar het thema moet wel tot uiting komen. De prijs voor de auteur van het mooiste gedicht is een mooie bos bloemen èn een groot bloembollenpakket.

Alle kwalitatief goed bevonden inzendingen worden op diverse plaatsen getoond tijdens de Fietsdag en de Wandeldag bij de start- en rustplaatsen op A3-formaat.
Bovendien binnen bij de expositie (de hoofdprijs en eervolle vermeldingen).

Deelnamevoorwaarden:
Gedichten mogen niet eerder zijn gepubliceerd of in eigen beheer zijn uitgegeven. Ook wordt het op prijs gesteld als ze niet door de dichter worden gepubliceerd vóór de datum waarop het evenement begint. Iedereen mag maximaal 3 gedichten insturen.
De auteursrechten blijven volledig in handen van de inzender. De auteur verleent door deelname wel toestemming aan de Stichting Bloeiend Zijpe voor de publicatie van de gedichten –in welke vorm en op welk tijdstip dan ook-  zonder dat hieraan kosten verbonden zijn. De auteursrechten zullen door deze stichting worden beschermd.

Het gedicht dient als volgt te worden ingestuurd:
- Lettertype: Verdana; lettergrootte 14 pnts.; op formaat A4.
- Aantal regels bij voorkeur 12 (minder mag ook), met –in geval de inspiratie niet te remmen is- een toegestaan maximum van 16 regels.           
- Als bijlage bij een e-mail als Word-document.
- Vermeld tevens duidelijk: naam ; geslacht en geboortedatum; het complete adres, telefoonnummer en e-mailadres.
- Inzendingen dienen uiterlijk 1 maart 2017 binnen te zijn. Bij voorkeur eerder.
Mailen naar: eu.her@quicknet.nl; o.v.v. Dichtwedstrijd Bloeiend Zijpe 2017.

De prijsuitreiking voor het winnende gedicht vindt plaats tijdens de opening van Bloeiend Zijpe 2017. De winnaar krijgt tijdig persoonlijk bericht.