Wie zijn wij?

De stichting Bloeiend Zijpe zet zich met behulp van meer dan 200 vrijwilligers in om de polder Zijpe als mooiste bloembollenstreek van Nederland op de kaart te zetten en iedereen hiermee op een laagdrempelige, pure manier mee kennis te laten maken.

Stichting Bloeiend Zijpe heeft twee doelen voor ogen;
1. Het organiseren en ondersteunen van promotionele activiteiten die de polder Zijpe en in het bijzonder de bloembollen(teelt) onder de aandacht brengen bij een breed publiek in binnen- en buitenland;
2.Het verrichten van alle verdere handelingen, die met het vorenstaande in de ruimste zin verband houden of daartoe bevorderlijk kunnen zijn.

Bloeiend Zijpe probeert haar doelen te behalen door;
- Het organiseren en stimuleren van projecten;
- Verzamelen en uitwisselen van informatie en contacten leggen met derden die in de ruimste zin van het woord hetzelfde oogmerk hebben.

 

Stichting Bloeiend Zijpe is een 100% vrijwilligersorganisatie die in principe zonder sponsoring van het bedrijfsleven werkt.

 

De plattegrond van polder Zijpe

Plattegrond van de polder Zijpe.

 

Wordt Bloeiend Zijpe uitgeroepen tot de mooiste bloembollenstreek van Nederland? Bloeiend Zijpe is de bloembollenstreek van de unieke bloembol belevingen! Waar ter wereld mag je over het bollenland van de bollenkwekers wandelen en fietsen? Dit mag in Bloeiend Zijpe, gelegen in de Kop van Noord-Holland. De Zijper bollenstreek behoort - samen met de polder Koegras en Anna Paulowna - tot het grootste aaneengesloten bloembollengebied ter wereld!
 
De streek kenmerkt zich door vele verschillende bloembollenteelten: sneeuwklokjes - krokussen - narcissen - hyacinten - irissen - blauwe druifjes - tulpen - lelies - gladiolen etc. Bloeiend Zijpe onderscheidt zich door activiteiten te organiseren echt te midden van de bloeiende bloembollenvelden! Bloeiend Zijpe is puur genieten van alle kleuren en geuren van tulpenvelden en de bloemenvelden met krokussen, narcissen en hyacinten etc.
 
Een bloembollenroute door Bloeiend Zijpe is een ware kleurentherapie!


Bloeiend Zijpe behoort tot “het Noordelijk Zandgebied”. In het Noordelijk Zandgebied gedijen de bloembollen het beste. Door de Noordzeekust en de ligging van het IJsselmeer, is het in het gebied altijd even koeler dan de rest van Nederland. De wind zorgt voor een klimaat zonder insecten, hierdoor is de virusdruk nagenoeg nihil. De gronden zijn van oud zand welke een optimale capillaire werking hebben. Het zand ligt ongeveer 1 meter boven het zeeniveau, waardoor de bloembollen schoon en optimaal kunnen groeien. 

 

Zie voor meer informatie: Wat is Zijpe?