Zoekt u bloeiende tulpenvelden in een bloembollenroute?

 

Een kleurrijke bloembollenroute in Nederland is te vinden in de Kop van Noord-Holland. Wist u dat het grootst aaneengesloten bloembollengebied tussen Alkmaar en Den Helder ligt? Stichting Bloeiend Zijpe probeert met 200 vrijwilligers de bloembollenstreek Zijpe als mooiste bloembollengebied op de kaart te zetten. Bloeiend Zijpe organiseert diverse activiteiten, zoals een wandeltocht en fietstocht dwars de bloeiende krokussen - tulpen - narcissen - blauwe druifjes - hyacintenvelden.

 

Van oorsprong ligt het bloembollengebied in Zuid-Holland, in de omgeving van Lisse en Hillegom. Dat wordt nog steeds De Bollenstreek genoemd. Maar de huidige bollenstreek ligt toch echt in de Kop van Noord-Holland! De bollentelers die wilden uitbreiden trokken massaal naar De Noordkop. Daar was ruimte en voldoende land om uit te breiden. Inmiddels is het één groot bollenveld aan de kust van Petten tot Den Helder. Fotografen komen graag naar de Kop van Noord-Holland om de bloeiende bollenvelden te filmen en te fotograferen. De horizon is hier nog prachtig. Geen flatgebouwen, geen stedenbouw, geen snelwegen, maar een mooie duinenrij, de oud Hollandse molens en de typisch Noord-Hollandse stolpboerderijen zijn de achtergrond van de tulpenvelden.

 

Zoveel kleuren van zo dichtbij beleven, daar word je blij van! Actief bewegen in de bloeiende tulpenvelden in het kleurrijkste gebied ter wereld is uniek. Ook Tulpenland ligt in Bloeiend Zijpe. De "Tulpen uit Amsterdam" worden hier massaal verbouwd. Kom ze bewonderen! Kijk voor alle activiteiten op Wat te doen in Bloeiend Zijpe?

 

Wandeltocht - wandelroute - wandeldag echt middenin de bollenvelden! Kijk op Bloeiend Zijpe Wandeldag

 

Fietstocht - fietstroute - fietsdag - fietsen nabij en in de bollenvelden! Kijk op Bloeiend Zijpe Fietsdag